Fire jussprofessorer var onsdag innkalt som vitner i justiskomiteens riksrettsgranskning av Donald Trump. To av dem mener Trump må stilles for riksrett.

Professor Pamela Karlan fra Stanford University er blant dem som mener Trumps atferd versus Ukraina kan defineres som så alvorlig at den bør lede til riksrettssak mot Trump.

Hun karakteriserer presidentens oppfordring til Ukrainas president om å etterforske Joe Biden, en av Trumps fremste politiske rivaler, som et spesielt alvorlig tilfelle av maktmisbruk fordi det «undergraver selve demokratiet».

Se video av Karlan her:

Også professor Noah Feldman fra Harvard-universitetet mener at Trumps atferd nettopp er slik at loven om riksrett kommer til anvendelse.

En tredje professor, Jonathan Turley fra George Washington-universitet, advarer imidlertid mot å stille Trump for riksrett. Han mener det ikke finnes nok bevis og at riksrettssaken vil «kollapse».

Trump: «En vits»

USAs president Donald Trump langer ut mot Kongressens riksrettsrapport og kaller den «en vits».

– Det de gjør er en veldig dårlig ting for landet vårt. Det er en vits, sa Trump da han onsdag ble spurt om rapporten som etterretningskomiteen i Representantenes hus la fram dagen før.

Trump mener også det er en «skam» at justiskomiteen i Representantenes hus har begynt med høringer mens han har vært i London i forbindelse med NATO-toppmøtet.

Demokratene er i flertall i Representantenes hus, og etterretningskomiteen konkluderte med at det finnes et stort antall bevis for at Trumpmisbrukte presidentembetet da han i sommer ba Ukrainas president etterforske demokraten Joe Biden og hans sønn Hunter.