Gå til sidens hovedinnhold

Følg utviklingen i Egypt

Mubarak har bedt visepresidentet om å starte samtaler med landets partier om grunnlovsendringer.

Demonstrasjonene i Egypt fortsetter. Titusener av mennesker er samlet på Tahrir Square med krav om at president Hosni Mubarak må gå av.

Tirsdag varsles det om en opptrapping av demonstrasjonene, og det er ventet at så mange som én million vil slutte seg til.

Mandag ettermiddag annonserte statlig egyptisk TV at president Hosni Mubarak har utnevnt medlemmene til Egypts nye regjering, melder nyhetsbyråene Associated Press og Agence France Presse. Den forhatte innenriksministeren Habib al-Adli skal ha blitt erstattet av pensjonert politigeneral Mahmoud Wagdi. Presidenten skal ha gitt Ahmed Shafiq oppdraget med å være statsminister og gjennomføre demokratiske reformer og skape nye jobbe.

Det siste er at Mubarak har bedt visepresidenten om å starte samtaler med alle landets partier om grunnlovsendringer.

Følg utviklingen i Egypt direkte her (klokkeslett er norsk tid).

22.45: Visepresident Omar Suleiman sier på statlig TV, ifølge Reuters, at den nye regjeringen vil prioritere bekjemping av arbeidsledighet, fattigdom og korrupsjon.

22.35: Habba Moraiv i Human Rights Watch i Kairo forteller BBC World Service at antallet døde etter sammenstøt nå er oppe i 174. - Vi baserer dette på besøk til to sykehus i Alexandria, to i Kairo og en i Suez. Det betyr at det faktiske antallet kan være høyere enn det, sier Moraiv.

22.15: Temperaturen blant demonstrantene på Tahrir Square øker mens president Hosni Mubarak fortsatt nekter å gå av. Følg med på Al Jazeeras livestream her.

21.30: Egypts visepresident lover dialog for å presse igjennom grunnlovsendringer. Demonstrantene er likevel ikke fornøyde med løftet, og forbereder nye massedemonstrasjoner i Kairo også tirsdag.

21.15: Demonstranter har satt opp fire store skjermer i sentrum av Kairo, og folk samler seg rundt, melder Al Jazeera-reportere.

19.45: Egypts væpnede styrker går ut på statlig TV og erklærer at de ikke vil bruke makt mot folket.

17.20: 27 europeiske utenriksministre har vedtatt en erklæring som oppfordrer Egypt å få til en «ryddig overgang» som fører til «frie og rettferdige valg», melder AFP.

16.40: Flere enn 2400 amerikanske statsborgere har tatt kontakt med ambassaden for å bli evakuert fra Egypt. 220 har så langt blitt flydd ut. Det melder Amerikansk UD via Twitter.

16.15: Ifølge Al Jazeera skal rundt 100 000 demonstranter nå ha samlet seg på Tarir Square.

15.21: BBC-reporter Jeannie Assad i Kairo melder at det er tusenvis av mennesker på Tahrir Square eller Frihetsplassen. Det distribueres løpesedler til folkemengden. Her oppfordres hæren om å ta demonstrantenes side og ikke adlyde ordrer om å gå mot folket.

14.51: Militæret forsterker barrikadene rundt Tahrir Square i sentrum av Kairo, dagen før demonstrasjonen som skal markere at opprøret har pågått i en uke. Det settes opp en meter høy betongmur, melder BBC News.

14.42: Al-Jazeera melder at seks av deres reportere er løslatt igjen etter arrestasjoner, men at de har fått sitt kamerautstyr beslaglagt.

14.39. Militæret i Egypt sier de har pågrepet rundt 50 personer som forsøkte å stjele kulturskatter fra det berømte nasjonalmuseet i Kairo. Skyttere er nå stasjonert på taket av bygningen, og soldater patruljerer gatene i området, melder AP ifølge BBC News .

14.07: BBCs John Simpson på vei fra Alexandria til Cairo melder at han kjørte forbi et fengsel der rundt 8000 fanger har brutt seg ut. På en strekning på 32 kilometer var veien strødd av fangedrakter som de rømte hadde kastet fra seg under flukten.

13.54. EUs sjefsdiplomat Catherine Ashton råder president Mubarak til umiddelbart å innlede samtaler med opposisjonen, melder AFP.

13.50: Statlig TV melder at all togtrafikk er innstilt foran den varslede stordemonstrasjonen tirsdag, melder AFP.

13.44: Hæren kjører gjennom Alexandria og skyter med maskinvåpen, melder CNNs Nic Robertson.

13.43: 2100 rømte fanger arrestert i Egypt, melder CNN.

13.40: Statlig TV melder at president Hosni Mubarak har utnevnt medlemmer til en ny gjering, melder AP.

13.28: Det danske shippingselskapet Maersk har innstilt alle sine aktiviteter i Egypt, melder Al Arabiya.

13.27: Seks Al Jazeera-journalister arrestert i Cairo. melder AJENglish.

13.00: Trafikken går som normalt på Suezkanalen, melder DNE.

12.55: Heineken stanser sin produksjon i Egypt, melder DNE.

11.50: AJELive får bekreftet at politiet igjen har tatt oppstilling i Kairos gater.

09.20: Hæren har tillatelse til å skyte mot de som bryter portforbudet, sier en polititalsmann, ifølge Daily News Egypt.

09.20: Portforbudet er utvidet. Politiet er tilbake i gatene, melder Daily News Egypt på Twitter.

Nyhetskanaler som rapporterer direkte fra Egypt

BBC News Live-blogg

Al Jazeeras på Twitter

The Daily News Egypt på Twitter.

The Daily News Egypts blogg

Liveblogg om Egypt på Guardian.co.uk

Se statskontrollerte Nile TV direkte

Daily News Egypt er en uavhengig engelskspråklig avis eid av Egyptian Media Service og samarbeider med International Herald Tribune.

Al Jazeera er en arabisk tv-kanal med hovedkvarter i Doha i Qatar eid av Qatar Media Corporation og Sheikh Hamad bin Thamer al-Thani.

09.16. -Tomme minibanker i Sharm el-Sheikh, melder TV 2 Nyhetene.

08.50: Politiet har fått beskjed om igjen å innta gatene i Kairo. Demonstrantene oppfordrer til generalstreik mandag, og de ber for å minnes de som er drept i uroen, melder BBC News.

08.30: Tahrir Square ble stengt mandag morgen. Det ble satt opp piggtråd rundt området, og en militær offiser fortalte Al Jazeeras reporter Gregg Carlstrom at plassen blir stengt i hele dag og kveld, melder AJELive på Twitter.

08.19: Egypts opposisjonsbevegelse oppfordrer til en demonstrasjon med en million mennesker tirsdag i et forsøk på å styrte Mubarak, melder aljazeera.net.

HTML EMBED
new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'Egypt', interval: 6000, title: 'Egypt', subject: 'Følg tvitringen om Egypt', width: 485, height: 300, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: false, loop: true, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: 'default' } }).render().start();
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken