Gå til sidens hovedinnhold

Følg valgdramaet i Nettavisen

Allerede kl 20.45 i kveld er Nettavisen klar med live valgdekning i studio i Akersgata, med gjester i studio og reportere ute på de uke valgvakene.

Nettavisen følger stortingsvalget 2021 tett, og starter sin live valgdekning kl 20.45 i kveld.

Allerede kl 21.00 kommer den første valgprognosen, og til å kommentere den har vi representanter for ungdomspartiene i studio - i tillegg til sjefredaktør Gunnar Stavrum og politisk redaktør Erik Stephansen.

Mer presise prognoser

Valgdirektoratets prognose er basert på forhåndsstemmene. Nye regler gjør at opptellingen av forhåndsstemmene kunne settes i gang allerede søndag, og de første prognosetallene vil være basert på forhåndsstemmene. Dermed vil prognosen være mer presis i år enn tidligere.

Les også

Storaviser: Det er et klimavalg i Norge

Nettavisen har også reportere ute på de ulike valgvakene, hvor valgprognosene vil bli kommentert på direkten av partiledelsene, både av «seierherrene» og av «taperne».

Her vil selvsagt regjeringsspørsmålet stå sentralt, men også de ulike «vippepartiene» som enten kan få enormt stor makt - eller falle helt ut under sperregrensa.

Går mot regjeringsskifte

Her spriker spådommene i alle retninger:

De fleste målinger viser at det går mot regjeringsskifte, der Arbeiderpartiets statsministerkandidat Jonas Gahr Støre får nytt flertall sammen med SV og/eller Senterpartiet - eller ved hjelp av MDG og/eller Rødt.

Les også

Arbeiderpartiets 100-dagersplan koster trolig mer enn Støre henter inn i skatteplanen

Men mye kan skje - og først rundt kl 21.00 har vi grunnlag for å gi en noenlunde sikker spådom hvordan valgresultatet faktisk blir.

Tune in på Nettavisen kl 20.45!