*Nettavisen* Nyheter.

Følger 20 norske syriafarere tett

FØLGER TETT: PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland sier at de har tett oppfølging av 20 personer som har kommet tilbake fra krigen i Syria. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

PST utelukker ikke at det samme kan skje i Norge.

08.01.15 13:42

Politiets sikkerhetstjeneste følger utviklingen i Paris tett.

- PST utelukker ikke at det samme kan skje i Norge, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland under en pressekonferanse torsdag.

PST viser til de siste terroraksjonene i Brüssel, Canada og nå Paris, og sier at aksjonene er utført av unge menn med håndvåpen, og at målene er såkalte myke symbolmål. Dette lan være journalister, forskere og samfunnsdebattanter.

Til nå har 70 personer reist fra Norge til Syria, og rundt 20 personer har returnert til Norge.

For tidlig
PST sier likevel at trusselbildet mot Norge ikke er endret, men at det fra i sommer har vært skjerpet.

Bjørland sier det er for tidlig å kunne trekke paralleller mellom Norge og Frankrike. Det er for tidlig å se noen sammenheng mellom truslene mot Norge og Frankrike i sommer, og aksjonen som ble gjennomført torsdag.

– Det er ingen opplysninger som knytter handlingene i Frankrike til Norge eller norske interesser, sa Bjørnland under pressekonferansen.

Ikke 100 prosent
- Hvor god kontroll har dere på personer som kommer tilbake til Norge fra krigen i Syria? ble Bjørnland spurt.

- Vi har rimelig god kontroll, men det er umulig å ha 100 prosent kontroll. Vi sjekker hele tiden de vi vet om, og undersøker om de har interesse og kapasitet til å gjennomføre voldelige aksjoner, svarte hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag