Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følger fortsatt Bakkebø-saken

- Det er ikke så mye jeg kan si om etterforskningen som pågår, men vi følger Bakkebø-saken nøye, sier statsadvokaten i Louisiana, Jim Lettin, til iBergen.no

Det var i går det ble kjent at en Deputy US Marshall, Brian Fair, hadde uttalt til avisen Times-Piqayune i New Orleans at han ikke trodde den svindelettersøkte bergenseren Harald Bakkebø virkelig var død før han fikk "se det" . Med det mente han før det forelå konkrete identitetsbevis. Harald Bakkebø ble drept i det såkalte Frekhaug-drapet.

Fair antydet at med alle de pengene som var involvert var det en smal sak å iscenesette sin egen død og oppstandelse med ny identitet.

I en uttalelse til Times Piqayune som en kilde på statsadvokatens kontor i Louisiana skal ha gitt, het det at de heller ikke ville lukke saken mot Bakkebø før norske myndigheter hadde fremlagt fingeravtrykk eller dna-bevis.

- Har dere rettet en formell henvendelse til norske myndigheter om å få identifikasjonsbevis av liket?

- Jeg har desverre ikke anledning til å uttale om en etterforskning som fremdeles pågår, sier Jim Lettin.

Lensmannen

Det skal selvsagt være en smal sak å få lagt en slik spekulasjon til jorden, men den som har det formelle ansvaret for identiteten til offeret er lensmann Einar Vatne i Lindås og Meland lensmannskontor som hadde drapssaken. Han har ikke svart på henvendelser i påsken. Han skal sørge for at all mulig tvil skal være borte med hensyn til offerets identitet. Ettersom offeret blir undersøkt både av krimteknisk og obdusert ved Gades er det trolig at denne identifikasjonen er foretatt. Men ettersom Bakkebø var omgitt av to forretningskompanjonger og sin egen nevø idet han ble skutt, skulle det neppe være nødvendig med dna testing eller fingeravtrykk.

- Jeg går ut i fra at identifikasjon skjer rutinemessig ved obduksjon, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne som er påtalemyndighetens mann i saken mot Bakkebøs drapsmann.

-Men jeg kan ikke bekrefte for deg her og nå at det er tatt fingeravtrykk eller dna prøver av liket. Det har aldri vært noen problemstilling

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!