Følger ikke opp suksessen

Everton hang lenge med i teten av Premier League forrige sesong, men endte til slutt på syvende plass. Kommende sesong blir tøffere for David Moyes’ mannskap.

14.08.03 10:01

Moyes fikk ut maksimalt av spillerne forrige sesong og kan være strålende fornøyd med syvendeplassen. Han kan også se seg fornøyd med Thomas Gravesen og Tomasz Radzinski, som begge blomstret og var lagets to beste spillere forrige sesong.

TV 2 Nettavisen tror det blir atskillig tøffere kommende sesong og Liverpool-laget kommer til å få det tøft allerede i serieåpningen mot Arsenal lørdag. Vi tipper laget på niendeplass.

Ingen forsterkninger

Laget har ikke forsterket laget sitt i sommer, noe som fort kan bli avgjørende. Everton hadde trengt en klassespiller som kunne tilført laget nye impulser og kreativitet, Moyes var etter sigende på utkikk etter en spiss i sommer, men hadde ”et veldig begrenset budsjett” og dermed kokte det hele bort i ingenting.

Forsvarsspilleren Joseph Yobo er den eneste spilleren de har kjøpt, men han spilte for Everton hele forrige sesong på lån fra Marseille. Den permanente overgangen var først i boks mai 2003, etter uenigheter med den franske klubben.

Fenomenet Wayne Rooney

17-årige Wayne Rooney er Evertons supertalent. Han slo gjennom for alvor forrige sesong og har allerede debutert på A-landslaget. Februar 2003 ble han tidenes yngste spiller på det engelske landslaget.

Moyes skjermer sin juvel godt og bruker ham med litt forsiktighet, til landslagssjef Sven Göran Erikssons fortvilelse. Rooneys sesongoppkjøring har imidlertid ikke vært optimal på grunn av mange skader. I treningskampen mot Rangers i juli pådro han seg en ankelskade og er tvilsom til seriestarten.

Når i tillegg kraftspissen Duncan Ferguson er suspendert de tre første kampene og Kevin Campbell skadet, sitter Everton igjen med kun Tomasz Radzinski og Nick Chadwick som alternativer på topp. Begge disse har scoret i sommerens treningskamper

Nøkkelen til Evertons suksess ligger utvilsomt hos Rooney. Utvikler han seg og holder seg skadefri og i tillegg Gravesen og Radzinski fortsetter den gode trenden, kan Everton bite godt fra seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.