Gå til sidens hovedinnhold

Folk bryr seg ikke om økologisk mat

Oslo (NTB): Kun 13 prosent av de spurte sier det er viktig at maten de kjøper er økologisk, viser en meningsmåling som Sentio har laget for Nationen.

47 prosent av de spurte sier det ikke er viktig for dem at maten de kjøper og spiser er økologisk.

Målingen skiller seg lite fra tidligere målinger som Sentio har laget for Nationen. I 2008 svarte 14 prosent at økologisk mat var viktig. I 2010 var det 15 prosent som mente det samme. I fjor vår falt andelen til 13 prosent, samme nivå som den nyeste målingen viser.

Forbruksforsker Eivind Jacobsen i Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) tror prisnivået har mye å si for folk. - Pris er utvilsomt et viktig moment. Det er ikke noe galt i at kundene legger vekt på det. Det er like moralsk å forvalte familiens penger på en fornuftig måte, som å sørge for bedre dyrevelferd og miljø, sier han til Nationen.

Styreleder Jakob Bjerkem i Oikos - Økologisk Norge er heller ikke overrasket over den lave interessen for økologisk mat. - Forbrukerne er prisgitt de som markedsfører. Hele samfunnet baserer seg på konkurranse på pris. Det er prentet inn i oss som forbrukere, sier han.

Regjeringen har som mål at økologisk matproduksjon skal utgjøre 15 prosent av all matproduksjon innen 2020. (©NTB)

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley