RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

POSITIVE NORDMENN: Ifølge en ny undersøkelse er et stort flertall i Norge positive til at vi skal ta imot 8.000 flyktninger fra Syria.
POSITIVE NORDMENN: Ifølge en ny undersøkelse er et stort flertall i Norge positive til at vi skal ta imot 8.000 flyktninger fra Syria.

Folk er blitt enda mer positive til Syria-flyktninger

Sist oppdatert:
Nesten to av tre nordmenn stiller seg positive til at vi skal ta imot 8.000 flyktninger fra Syria, ifølge en fersk måling.

Det er en klar oppgang fra tidligere undersøkelser.

Ifølge målingen som Respons Hent har utført for Aftenposten , er SV-velgerne de mest positive. Av dem er 90 prosent positive.

Det er kun blant Frps velgere at flertallet er negative, og bare 9 prosent av velgerne er positive. Blant regjeringspartner Høyres velgere er til sammenligning 51 prosent positive.

Totalt sett stiller 63 prosent seg positive til at Norge skal ta imot 8.000 flyktninger fra Syria i perioden 2015-2017. 25 prosent er negative, mens 12 prosent svarer at de ikke er sikre. Tidligere målinger har vist et knapt flertall for å ta imot dette antallet flyktninger.

Samtidig sier 32 prosent av de spurte at spørsmålet om mottak av flyktninger vil ha stor betydning for deres valg av parti i kommunevalget om drøye to uker. Det har klart størst betydning for velgere som sympatiserer med Frp og SV.

Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen, mener målingen viser at debatten er over.

– Nå må norske politikere legge vekk diskusjonen om Norge kan motta 8.000 syriske flyktninger over tre år, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere