*Nettavisen* Nyheter.

Folk er folks nestleder framstilles for fengsling

Oslo (NTB): Politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling av rumenske Nicolae Stoica, nestlederen i organisasjonen Folk er folk.

Stoica ble pågrepet onsdag under et Fafo-seminar om inkludering av romfolk. Bakgrunnen er at han er etterlyst av rumenske myndigheter for å ha uteblitt fra soning av en dom i hjemlandet.

- Vi gikk til pågripelse fordi det foreligger en internasjonal etterlysning av ham gjennom Interpol. Nå venter vi på en formell utleveringsbegjæring fra Romania. De har frist på 40 dager på å fremsette kravet, sier jourhavende jurist Morten Bentzrød i Oslo politidistrikt til NTB.

I mellomtiden ber politiet om at Stoica varetektsfengsles i fire uker. Begrunnelsen er fare for unndragelse, altså at han skal stikke av. Stoica framsettes for fengsling i Oslo tingrett fredag.

Ifølge Nettavisen er Stocia dømt til fire år og to måneders fengsel for grov svindel og organisert kriminalitet i hjemlandet. Han sier selv at han kan dokumentere at han er utsatt for et politisk motivert justismord. Han har søkt asyl i Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.