*Nettavisen* Nyheter.

Folk flest foretrekker Frps innvandringspolitikk

Frps Siv Jensen sier de positive tallene for Frp viser at innvandringsdebatten har endret karakter. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

I en meningsmåling TNS Gallup har gjort for TV 2, svarer 35,4 prosent av norske velgere at Fremskrittspartiet har den beste innvandringspolitikken.

09.12.15 22:47

Bakgrunnstallene viser at hver femte Ap-velger og hver tredje Høyre-velger foretrekker Frps innvandringspolitikk framfor sitt eget partis politikk på feltet, melder TV 2.

– Dette viser at debatten har endret karakter. Det er mange mennesker i Norge som er urolige over den utviklingen som vi nå ser, sier Frp-leder Siv Jensen til TV 2.

Det største fallet i tillit i innvandringsspørsmålet har Venstre. I april mente 9,8 prosent av de spurte at Trine Skei Grandes parti hadde den beste politikken. Nå i desember mener bare 4,3 prosent av de spurte det samme.

Per Fugelli, en markert Frp-kritiker gjennom mange år, innrømmer at partiet har vært klarere enn andre partier i asyldebatten.

– Vi kan ikke ha helt åpen, snillistisk innvandring, for det tåler verken folkesjelen eller alt det praktiske arbeidet som skal gjøres for integrering, sier Fugelli til TV 2.

I en meningsmåling ANB publiserte onsdag kveld, sliter alle partiene som har markert seg som liberale i innvandringspolitikken. Både SV, Venstre og MDG er under sperregrensen for utjevningsmandater på 4 prosent. Kristelig Folkeparti kommer så vidt over med en oppslutning på 4,4 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.