RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folk flest foretrekker Frps innvandringspolitikk


Frps Siv Jensen sier de positive tallene for Frp viser at innvandringsdebatten har endret karakter.
Frps Siv Jensen sier de positive tallene for Frp viser at innvandringsdebatten har endret karakter. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
I en meningsmåling TNS Gallup har gjort for TV 2, svarer 35,4 prosent av norske velgere at Fremskrittspartiet har den beste innvandringspolitikken.

Bakgrunnstallene viser at hver femte Ap-velger og hver tredje Høyre-velger foretrekker Frps innvandringspolitikk framfor sitt eget partis politikk på feltet, melder TV 2.

– Dette viser at debatten har endret karakter. Det er mange mennesker i Norge som er urolige over den utviklingen som vi nå ser, sier Frp-leder Siv Jensen til TV 2.

Det største fallet i tillit i innvandringsspørsmålet har Venstre. I april mente 9,8 prosent av de spurte at Trine Skei Grandes parti hadde den beste politikken. Nå i desember mener bare 4,3 prosent av de spurte det samme.

Per Fugelli, en markert Frp-kritiker gjennom mange år, innrømmer at partiet har vært klarere enn andre partier i asyldebatten.

– Vi kan ikke ha helt åpen, snillistisk innvandring, for det tåler verken folkesjelen eller alt det praktiske arbeidet som skal gjøres for integrering, sier Fugelli til TV 2.

I en meningsmåling ANB publiserte onsdag kveld, sliter alle partiene som har markert seg som liberale i innvandringspolitikken. Både SV, Venstre og MDG er under sperregrensen for utjevningsmandater på 4 prosent. Kristelig Folkeparti kommer så vidt over med en oppslutning på 4,4 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere