RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folk flykter fra kamper i Aleppo

Beirut (NTB-AFP): Harde kamper i et nabolag i Aleppo de siste dagene har ført til masseflukt av barnefamilier, melder en syrisk eksilgruppe.

Syrian Observatory for Human Rights sier at hundrevis av biler med familier er observert på vei ut av Sheikh Maqsud-nabolaget søndag etter at det ble rammet av granater, og flere boliger ble ødelagt.

Det har vært harde kamper i det kurdiskdominerte nabolaget siden fredag. Minst 43 mennesker er drept, hvorav 15 sivile, 19 soldater og ni opprørere.

Regjeringssoldater har forsøkt å hindre opprørere i å trenge inn i nabolaget, som befinner seg øverst på en høyde med utsyn over hele byen. Det ville være en betydelig triumf om opprørerne greide å ta bydelen.

Også i og rundt Damaskus er det meldt om harde kamper søndag. Åtte sivile, blant dem flere barn, ble drept da landbyen Kafr Batna ble truffet av granater, og enda flere ble drept da en granat traff den palestinske flyktningleiren Yarmuk.

Syrian Observatory for Human Rights melder at til sammen 140 mennesker, blant dem 56 sivile, ble drept i Syria påskesøndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere