*Nettavisen* Nyheter.

Folk frykter dårlig økonomi, høyere rente og økt ledighet

Oslo (NTB): Det neste året frykter nordmenn at boliglånsrentene blir høyere, arbeidsledigheten øker og privatøkonomien svakere. Det viser Opinion Perducos forbrukertillitsindeks for september.

Markedsanalyseselskapets forbrukertillitsindeks viser at man må tilbake til desember 2011 for å finne like lave forventninger til privatøkonomien.

Folk har et enda mer pessimistisk syn på landets økonomi. Forbrukertilliten var i desember 2011 på et bunnpunkt etter finanskrisehøsten 2008, og den nye forbrukertillitsindeksen for september i år viser at frykten på nytt griper folket. Folks syn på at landets økonomi blir dårligere det kommende året settes i sammenheng med at folk i økende grad tror at arbeidsledigheten vil være høyere om ett år.

- De økonomiske og sosiale utfordringene til mange land i eurosonen påvirker i aller høyeste grad fortsatt norsk økonomi og nordmenns forventninger til økonomien de kommende tolv månedene, uttaler seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion Perduco.

Forbrukertillitsindeksen (CCI) er gjennomført tidligere denne måneden på grunnlag av 1.000 intervjuer og viser et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare det neste året. Tilsvarende indekser utarbeides også i EU. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.