Tidligere lørdag nådde orkanen «Irene» fastlandet i USA, da den kom inn til North Carolina. Natt til søndag er det ventet at orkanen skal nå millionbyen New York.

Lørdag kveld melder nyhetsbyrået AP at orkanen har tatt sitt første liv. Et tre blåste over ende og tok livet av en mann i North Carolina rett utenfor sitt eget hjem lørdag morgen.

New Yorkerne forbereder seg nå på orkanen, og hamstrer inn mat og vann. Over 370 000 personer er evakuert fra sine hjem.

Les også: Her treffer «Irene» USA

Det totale antallet på folk som må evakuere være på mellom 55 og 65 millioner mennesker som bor innenfor orkanens bane.

Side 2s journalist Camilla Flaatten bor for tiden i Brooklyn i New York. Hun forteller at stemningen i metropolen er spent. Orkanen forventes å treffe New York i løpet av søndag morgen norsk tid.

- Det er litt spent her. Jeg var nettopp i butikken, og der handler folk inn mye matvarer og vann, i tillegg til vann, batterier lommelykter, øl og vin, forteller hun lørdag kveld til Nettavisen.

Stille før stormen
Nå er det bare å vente for å se hvordan «Irene» kommer til å treffe byen.

- Nå er det veldig stille før stormen, det har regnet kraftig i en times tid. Det er lummer og litt dødt, en del butikker har strengt. I tillegg har subwayen stengt, og det medfører litt kaos, siden folk er så avhengig av den, sier Flaatten videre.

Hun forholdt seg veldig rolig når nyheten om orkanen først kom, men har den siste dagen blitt mer urolig.

- Jeg tenkte med det samme at den kommer sikkert til å roe seg ned, men i går syns jeg det var litt skremmende, for nå er det likefør den kommer.

Hun skulle egentlig få besøk av venner fra Norge i dag, de sitter fast på flyplassen i Nederland, og kommer seg ikke til New York, der alle flyplassene er stengt.

- Millioner kan bli fanget
Orkaneksperter advarer nå New Yorkerne om at selv om Irene ikke vil ramme i så stor skala som Katarina, som rammet New Orleans i 2005 og tok 116 menneskeliv, så kan millioner av mennesker bli fanget i sine gjem i dagevis iten strøm, transportmuligheter, telefon eller erfaring. Orkanen, som ble for New York sin del ble varslet på fredag ettermiddag fryktes at kan bli den meste ødeleggende orkanen som treffer storbyen siden 1938, skriver BBC .

Her kan du se hva som skjer i New York akkurat nå, ved hjelp av livestraks livekamera på Manhattan:

HTML EMBED
Watch live streaming video from breakinglivenow at livestream.com