RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folk i kø for å få gratis sommerferie

Oslo (NTB): Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen melder om økning i antall familier som ønsker å være med på sponsede sommerleire.

Frelsesarmeen har i forbindelse med årets sommer mottatt 325 søkere. Det er tolv flere familier enn i fjor.

- I år er vi nødt til å avvise 70 barn og voksne. Én ting er plassproblemet, men det viktigste er at vi må ha mulighet til å skape et fellesskap og tid til å ta oss av dem som deltar, sier Birgit Fosen, leder for Diakoniseksjonen ved Frelsesarmeen, til Vårt Land.

Sommerferietilbudet innebærer en ukes sponset ferieopphold. Tilbudet er beregnet for familier som av ulike grunner trenger sosial eller økonomisk støtte.

Fosen tror det er flere årsaker til søkerøkningen.

- Jeg tror nok finanskrisen spiller inn, men også det faktum at vi har fått så mange nye landsmenn som kanskje ikke har så god råd. Ferietilbudet vårt er et flerkulturelt tiltak, sier Fosen.

Kirkens Bymisjon har ferietilbud for barn på Hudøy. I fjor var det 1.600 søkere. I år er det 2.200 søkere.

- Jeg er overrasket over den formidable økningen. Noe av grunnen er nok at vi i år har blitt flinkere til å reklamere for oss selv, men også at foreldre jobber mer. Kanskje spiller også finanskrisen inn, sier Finn Edvin Brøndal, leder for Stiftelsen Hudøy.

Røde Kors har også ferietilbud, i samarbeid med ulike deler av det offentlige hjelpeapparatet, for å fange opp barn som trenger ferie, men ikke har mulighet på egen hånd. Røde Kors? mediesjef Jon Martin Larsen sier søkerkøen er relativt lik fjorårets. Røde Korse sendte i fjor 1.200 barn på ferie. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere