Etter at det tirsdag ble kjent at mulla Krekar skal tvangsbosettes på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag, har twitter nærmest flommet over av humor rundt nyheten.

58 år gamle mulla Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, slipper til helgen ut fra Kongsvinger fengsel etter å ha sonet en dom på to år og ti måneder for trusler mot Erna Solberg og tre kurdere.

Mulla Krekar må til en hver tid befinne seg innenfor Hemne kommunes grenser, ifølge vedtaket fra politiet.

Dette vedtaket ser folk ut til å finne stor humor i. Noen mener det høres ut som en spin off av NRKs «Lilyhammer», andre spekulerer i om skiekteparet Berit og Ove Aunli som bor på nettop Kyrksæterøra, nå vil ta ham inn som leietaker.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Vil ikke godta Kyrksæterøra

Krekars advokat Brynjar Meling har nå varslet rettslige skritt for å stanse tvangsbosettingen. Før nyheten om bosetedet var kjent uttalte Meling til NTB at de ikke kunne godta et sted som lå lenger enn seks til syv mil unna Oslo, hvor familien bor.

– Det er åpenbart at Kyrkeseterøra er en plassering vi ikke kan godta, sier Meling.

LES OGSÅ:Krekar tvangsbosettes på Kyrksæterøra

Bekymret over for lite ressurser

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener regjeringen handler i panikk når Krekar skal sendes til Kyrksæterøra. Til NTB sier han at dette for ham er uforståelig, og at det virker som at Frp og regjeringen har fått panikk og hastverk med å gjøre noe.

Senterparti-lederen er bekymret for at politiets ressurser på et så lite sted ikke vil strekke til.

– Frp har hele tiden hevdet og lovet at de skal få Krekar ut av landet. Det beste de klarte var å sende han til Sør-Trøndelag. Det er en forflytting av problemet, ikke en løsning, sier Vedum.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Kan ikke sendes ut

Frp har lenge vært tydelige på at de skulle sende Krekar ut av landet. Det viste seg å være lettere sagt enn gjort, siden regjeringen ikke har loven i ryggen. Selv om han er utvist fra Norge, kan han ikke sendes tilbake til Irak fordi han risikerer dødsstraff og tortur.

I forrige uke ble det kjent at Krekar skulle pålegges et bestemt oppholdssted og meldeplikt frem til han kan sendes ut av landet. Denne nyheten førte også til stor aktivitet på twitter, og folk lo seg skakke av avgjørelsen.

LES OGSÅ:Ler seg fillete av Frp på Twitter

Nå blir situasjonen igjen gjenstand for latter.

HTML EMBED
HTML EMBED

Se andre Krekar-meldinger her:

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED