Gå til sidens hovedinnhold

Folk vil ha lokalaviser

Lokalavisene i Oslo har 195.000 lesere hver torsdag. Det viser ferske tall fra TNS Gallup. 31.000 av disse er i bydelene Frogner og St. Hanshaugen.

FROGNER/ST. HANSHAUGEN: Undersøkelsen viser at Lokalavisen Frogner og Lokalavisen St. Hanshaugen tilsammen har 31.000 lesere hver uke.

Dette er første året vi har ordentlige lesertallsmålinger på avisene våre, ettersom denne undersøkelsen er for aviser som kommer ut minst én gang pr uke. Det er flott å konstatere at vi har så mange lesere, og dette merker vi jo også på responsen, sier avisens ansvarlige redaktør, Ivar Brynildsen. Jeg tror vi kan få en fin vekst neste år, fordi vi opplever at vi er i startfasen. Vi har jo bare har vært på gaten med ukesaviser i ett år. Hele staben i Lokalavisen skal jobbe knallhardt i det året vi er inne i.

Lokalavisene Oslo AS består av seks redaksjoner som samarbeider tett om å gi hele Oslo sin helt lokale avis. Fra januar 2006 skulle alle, uansett bydel, få sin avis i postkassen hver torsdag.

Avisene er Nordstrands Blad, Lokalavisen Groruddalen, Østkantavisa, Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen, Nordre Aker Budstikke og Ullern Avis Akersposten. Sistnevnte tittel er over 100 år, den nyeste, Lokalavisen Groruddalen, ble startet opp for bare to år siden. Alle avisene eies av Edda Media, som utgir viktige lokalaviser over hele Norge.

Vårt motto er at vi er nærmest leseren, sier de ansvarlige redaktørene Ivar Brynildsen og Tore Bollingmo. For å være så tett på lokalmiljøet som mulig kommer avisene i hele 11 ulike geografiske soninger. Lokalavisene Oslo AS har 71 ansatte.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted