*Nettavisen* Nyheter.

Folke-aksjonen møter Transport-komiteen

- Nå er det klart at vi skal få møte transportkomiteen når den kommer hit. I mellomtiden har vi bedt om møte med Herman Friele, sier Kaare Hartmann i aksjonskomiteen for folkeavstemning om Bybanen.

- Det går strykende. Vi blir fenomenalt godt mottatt og dette er tydeligvis noe store deler av befolkningen ønsker, sier Kaare Hartmann. Han er en av dem som har dradd i gang aksjonen for folkeavstemning om Bybanen.

- Vi ser at allerede nå at vi kommer til å overlevere så mange underskrifter til komiteen at det vil vekke oppsikt. I tillegg har vi bedt om et møte med ordfører Herman Friele.

Høyre er nøkkelen
- Det er ingen tvil om at det er Høyre som er nøkkelen i denne saken. Det er de som har gått fra skanse til skanse. Først var de mot Bybanen, så var de for den under forutsetning av at staten tok eventuelle driftsunderskudd, og så var de plutselig for det de andre var for til tross for at de i partiprogrammet i 2003 utrykkelig sa noe annet.

Det kommer jo flere valg i denne byen. Ett neste år allerede. Og det er kommet så mye nytt inn i denne saken hva angår grunnlaget for vedtaket at vi synes Høyre bør få en mulighet til å rette opp igjen fadesen, sier Hartmann.

- Det som er viktig nå er at folk skriver under på listene slik at vi får et best mulig grunnlag for den videre kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.