Folkefest for kongeparet på operataket

Oslo (NTB): Torsdag 31. mai inviterer regjeringen til feiring av kongeparets 75-årsdager på operataket.

Samme dag vil det bli arrangert en festgudstjeneste i Oslo domkirke.

- Vi gleder oss til å feire vårt folkekjære kongepar i forbindelse med 75-årsdagene. Kongen og dronningen gjør en enestående jobb for Norge, og vi legger opp til en feiring hele folket kan ta del i, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Ideen bak arrangementet er å skape møter mellom profesjonelle krefter og nye talenter fra ulike deler av landet. Programmet utarbeides med medvirkning fra Den Norske Opera og Ballett.

Kong Harald fyller 75 år 21. februar, men er bortreist på fødselsdagen. Det blir lagt ut en gratulasjonsprotokollen i hovedporten på Slottet. Fra klokka 10 til 12 tirsdag 21. februar er det det diplomatiske korps som kan skrive en hilsen, deretter er tre timer satt av til publikum.

Dronningen fyller 75 år 4. juli. Regjeringens gave til kongeparet er flere utstillinger som er basert på de kongelige samlingene. Hovedutstillingen Kongelige reiser 1905-2005 vises på Kunstindustrimuseet i Oslo. Kongeparet, kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og prinsesse Astrid var på omvisning i utstillingen onsdag denne uka. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.