*Nettavisen* Nyheter.

Folkehjelpa: Gleder oss til å se John igjen

Oslo (NTB): Norsk Folkehjelp sier de er «utrolig glade» for at minerydderen John Sörbö søndag ble satt fri av sudanske myndigheter i Khartoum.

- Dette har vi ventet på lenge, og vi gleder oss til å se John igjen, sier Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

Hun sier at Norsk Folkehjelp, som Sörbö jobber for, har ventet på denne gledelige meldingen i over tre uker nå. Sörbö ble pågrepet sammen med en sørafrikaner, en brite og en sørsudaner 28. april. De ble anklaget for å ha krysset grensen mellom Sør-Sudan og Sudan ulovlig. Søndag kom nyheten om at fire utenlandske mineryddere var satt fri og overlatt til Sør-Afrikas tidligere president Thabo Mbeki, som har meglet i saken.

- Vi vil gjerne takke ambassaden i Khartoum, Utenriksdepartementet, FN, Thabo Mbeki og Den afrikanske union for å ha bidratt til løslatelsen, sier Tørres.

Sörbö har vært ansatt i Norsk Folkehjelp sitt humanitære mineprogram i Sør-Sudan siden mai 2005. Han startet som leder for kartleggingslag før han tok over som medisinsk koordinator.

- Nå gleder vi oss til å se ham igjen og sammen fortsette den viktige jobben vi gjør med å rydde miner i Sør-Sudan, sier Tørres. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.