RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folkelig kroppsfiksering

Sist oppdatert:
Truls Svendsen gjør for kroppen det samme som Petter Blichfeldt Schjerven gjør for språket.

Kroppen
NRK1
Tirsdager 20.30

Det er ikke vanskelig å trekke sammenligningen med Petter Schjervens «Typisk norsk», når Truls Svendsen tar for seg menneskekroppen i NRKs nye satsing.

Dramaturgien er lett og leken, og biologitimen er folkelig og underholdende. Truls, som jo har vært hjemme til alle måltidene, er en koselig og munter programleder i et program som skal sette fokus på menneskekroppen slik den er, og ikke slik glamourverden fremstiller den. Han vitser med seg selv, og får det rette uhøytidelige, folkelige og avslappede preget på programmet.

Direkte morsomt blir det når han besøker imitator og komiker Espen Beranek Holm, og får en lyninnføring i hvordan man kan bli dyktig imitator.

Helhetsinntrykket av NRKs nye serie er underholdende populærvitenskap. Når den kommer i kjølvannet av serier som «Typisk norsk» og «Koht i familien» er det imidlertid bare å fastslå at serien ikke er direkte nyskapende.

Men bevares - en underholdende serie sydd på samme lest som tidligere suksesser, som man kan lære noe av, kan bli brukbar underholdning på tirsdagskveldene utover våren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere