*Nettavisen* Nyheter.

Folket støtter streiken

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Undersøkelse viser at Unio får støtte.

01.06.10 19:22

Unio har folket i ryggen under den pågående streiken.

Det viser en undersøkelse bestilt av Unio og gjennomført av TNS Gallup.

Av de 600 spurte svarte 63 prosent at de støtter streiken, mens 31 prosent er lunken i sin støtte til de streikende sykepleiere, lærere og andre fagorganiserte i Unio.

Den største andelen av de som støtter streiken er mellom 30- og 44 år. Her støtter åtte av ti spurte de streikende, mens fem av ti av de over 60 gir streiken lite støtte.

TNS Gallup har også delt utvalget på partitilhørighet. 68 prosent av de som stemmer rødgrønt er for, mens det tilsvarende tallet for den borgelige siden er 59 prosent.

Av de yrkesaktive gruppene er ansatte i både privat og offentlig sektor positive, mens de hjemmeværende er negativ til streiken.

Tirsdag kom Unio og Spekter til enighet i lønnsoppgjøret i spesialisthelsetjenesten, og streiken i sykehusene er dermed avblåst. Men fra onsdag trappes KS-streiken opp, noe som vil ramme sykehjem, hjemmesykepleie, ergo- og fysioterapitilbud, kommunal administrasjon, videregående skoler, grunnskoler og barnehager enda hardere enn det den pågående konflikten har gjort til nå.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.