*Nettavisen* Nyheter.

Folket vil heller ha Erna enn Jonas

Statsminister Erna Solberg (H) er en mer populær statsministerkandidat mens Arbeiderpartiet er inne i et vaktskifte på partilederplass. Foto: Fredrik Varfjell/ Marco de Swart (NTB Scanpix/ Afp)

Statsminister Erna Solberg (H) har blitt mer populær etter at det ble kjent at Jens Stoltenberg (Ap) er på vei ut av norsk politikk. Jonas Gahr Støre (Ap) er foreløpig en svakere motkandidat.

20.04.14 20:30

I NRKs nyeste statsministermåling svarer 44,3 prosent at de mener Erna Solberg er best skikket til å være statsminister. 38,9 prosent foretrekker Støre, mens 16,8 prosent er usikre på hvem av de to som er best.

Norstat gjennomførte målingen den første uken i april. Da de i mars spurte hvem folk foretrakk av Solberg og Stoltenberg, svarte 43,3 Solberg, mens 42,1 prosent helst ville ha Ap-lederen. 14,6 var usikre den gangen.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at folk åpenbart synes det er greit at jeg er statsminister. Det er alltid gøy med framgang. Jeg synes også dette er en god tillitsmåling for Jonas, sa Solberg da hun fikk vite resultatet før påske.

– Hvordan blir det å møte Støre i dueller dersom han blir valgt som Ap-leder?

– Det er alltid uvant å møte en ny person. Jonas og Jens er forskjellige når det gjelder måten de debatterer på. Det blir spennende å se hvordan Arbeiderpartiets politikk blir påvirket av endringer i ledelsen, sier Solberg til NRK.

Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere tallene, ettersom Jens Stoltenberg fortsatt formelt er Arbeiderpartiets statsministerkandidat fram til 14. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag