RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folketrygdfondet bedre enn indeksen

Sist oppdatert:
Folketrygdfondet gjorde det bedre enn Hovedindeksen på Oslo Børs i fjor. Likevel ble aksjetapet på hele 6,5 milliarder kroner
Urealiserte gevinster i fondets portefølje av aksjer og andre egenkapitalinstrumenter ble i fjor redusert med 6.515 millioner kroner, mens de urealiserte kursgevinster i porteføljen av rentepapirer på den annen side økte med 3.766 millioner kroner. Dette opplyser Folketrygdfondet i en pressemelding.

Folketrygdfondet kaller fjorårets resultat som rimelig bra etter omstendighetene.

- Den sterke kursnedgang i aksjemarkedet i fjor medførte imidlertid at 2002 ble det dårligste år siden Folketrygdfondet begynte å investere i aksjemarkedet på begynnelsen av 90-tallet, opplyser Fondet.

For tredje år på rad har Folketrygdfondet gjort det bedre enn børsindeksen. Avkastningsraten for fondets portefølje av norske aksjer og grunnfondsbevis ble på minus 27,5 prosent, hvilket var 3,6 prosentpoeng bedre enn hovedindeksen for Oslo Børs.

Hoveddelen av Folketrygdfondets midler puttes i rentepapirer. Folketrygdfondet oppnådde i 2002 en avkastningsrate på investeringene i renteinstrumenter på 8,6 prosent som var 1,9 prosentpoeng høyere enn året før og 0,1 prosentpoeng bedre enn avkastningen på den referanseportefølje som fondet benytter som sammenligningsgrunnlag. Avkastningen på renteplasseringene i 2002 var den høyeste siden 1995, opplyser fondet

Den aller største del av fondets kapital er investert i renteinstrumenter, som er kontolån til statskassen, obligasjoner og sertifikater, samt bankinnskudd.

Folketrygdfondets beholdning av aksjer og grunnfondsbevis hadde en markedsverdi 20.057 millioner kroner ved årsskiftet, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere