RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folketrygdfondet dratt opp av rentepapirer

Sist oppdatert:
Mens Folketrygdfondets aksjeportefølje viste en negativ avkastning på 27,5 prosent ifjor, dro rentepapirene opp resultatet
Folketrygdfondets aksjeportefølje på 24 milliarder kroner viste en avkastningen på minus 27,5 prosent fjor. Dette er 3,6 prosentpoeng bedre enn hovedindeksen ved Oslo Børs, skriver Dagens Næringsliv.

Fjorårets avkastning er fondets dårligste noensinne.

Folketrygdfondet er overvektet i rentebærende papirer, og disse dro opp resultatet. De over 100 milliarder kroner som fondet har plassert i rentebærende papirer gav en avkastning på hele 8,5 prosent. Dette er det beste på flere år

- Over de siste ti årene kan vi vise til en avkastning på aksjeporteføljen på 9,1 prosent i årlig gjennomsnitt, mens børsindeksen har hatt en avkastning på 7,6 prosent per år. I samme periode har vi oppnådd en avkastning på renteporteføljen på 7,6 prosent, sier adm. direktør Tore Lindholt i Folketrygdfondet til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere