RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folketrygdfondet på en ny smell

Sist oppdatert:
Av alle aksjonærer som har tapt mye penger på Oslo Børs, er statens Folketrygdfondet og Tore Lindholt trolig verst i klassen
Folketrygdfondet gikk på en ny smell torsdag. Tore Lindholt & Co. er den soleklart største aksjonæren i Orkla, med en eierandel på 11,3 prosent i selskapet.

Totalt antall Orkla-aksjer som Lindholt & Co. eier i Orkla er på 24,5 millioner. Disse falt i verdi til 2,35 milliarder kroner, noe som gir Folketrygdfondet et verdifall på Orkla-aksjen, etter fire handelstimer på Oslo Børs, på 160 millioner kroner.

Folketrygdfondet har også en betydelig eierandel på 3,68 prosent i DnB, som er den andre stortaperen på Oslo Børs torsdag. Her er tapene for Folketrydfondet etter fire timer på rundt 30 millioner kroner.

I DnB er det imidlertid Statens Banksikringsfond som har tapt mest den siste uken.

Lindholt & Co har også måttet ta stortap i Gjensidige Nor og EDB den siste måneden.

Folketrygdfondets aksjeportefølje på 24 milliarder kroner viste en avkastningen på minus 27,5 prosent fjor. Dette er 3,6 prosentpoeng bedre enn hovedindeksen ved Oslo Børs. Fjorårets avkastning er fondets dårligste noensinne.

Folketrygdfondets Tore Lindholt ønsker ikke å kommentere noen spørsmål fra iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere