OSLO (Nettavisen): Onsdag kveld møttes partilederne til valgkampens tredje partilederdebatt, denne gangen på Deichman bibliotek i Bjørvika i Oslo.

Lærermangel og abortloven var blant temaene som ble heftig og høylytt diskutert i det som vanligvis er stille og rolige leselokaler.

– Hvis våre elever skal ut og studere i utlandet, nytter det ikke å komme med tresleiver fra sløyden og smilefjes i karakterboka, sa Frp-leder Sylvi Listhaug, og hamret løs mot partiene som vil fjerne karakterkravet for å komme inn på lærerutdanningen.

– Jeg er fersk

Om det var denne spøken som vant publikum eller ei vites ikke, men i skrivende stund har Listhaug fått 42 prosent av stemmene til Nettavisens lesere.

– Jeg synes det gikk greit, men jeg synes jeg ikke fikk ordet så mye, sier hun til Nettavisen rett etter debatten.

Se hele reaksjonen, og lytt til Listhaug her:

– Men det er jo veldig bra hvis seerne som fulgte med på Nettavisen ble fornøyd. Det er jo fantastisk.

Hun følte selv at hun ikke slapp til så mye i starten, i debatten som ble styrt med jernhånd av programleder Arill Riise, som flere ganger påpekte at partilederne var på et bibliotek, og måtte være stille.

— De to første temaene så ble det lite, men på det siste fikk jeg mer ordet, sier Listhaug.

– Jeg er ekstremt opptatt av, selv om olje ikke var hovedtema, så er det viktig å snakke om det, fordi det handler om Norges pengemaskin nummer en. Jeg er veldig urolig for at partier som vil legge ned denne næringen kan få en hånd på rattet, legger hun til.

Hun synes også at denne TV 2-debatten var mye bedre enn den forrige.

– Den første ble veldig kaklete, mener hun.

– Jeg er jo litt fersk i dette gamet her, og må øve meg mye mer, men jeg synes det har gått greit, avslutter hun til Nettavisens reporter.

Se flere reaksjoner fra partilederne:

Twitter-debatt

Listhaugs sløydkommentar blir i etterkant av debatten heftig debattert på sosiale medier.

«Skuffende å høre Sylvi Listhaug fra det angivelig folkelige partier Frp snakke drit om sløyd. Det er altfor lite sløyd i norsk skole, og altfor mange teoretiske tester. Vi taper i den internasjonale konkurransen fordi vi har for lite praktisk kunnskap, ikke omvendt», skriver Rødt-politiker Mimir Kristjánsson på Twitter.

«Sylvi Listhaug som tar @fpunorge sine skoledebattvitser i partilederdebatten er boomer-energy», skriver Fredrik Sørlie, som er sentralstyremedlem i AUF og rådgiver i Arbeiderpartiet.

«Der dro Listhaug den gode, gamle skoledebattvitsen «I don’t have any grades, but here’s the fjøl I made in sløyden». Bare i litt mer sofistikert form», skriver Sofie Marhaug, gruppeleder for Rødt i Bergen bystyre og listetopp for Rødt i Hordaland.