*Nettavisen* Nyheter.

Folkets favorittdesigner

Foto: Elisabeth Norheim (Side2)

Iselin Engan gikk til topps under Costume Awards 2008.

23.01.09 23:23

(SIDE2):Torsdag kveld gikk Costume Awards 2008 av stabelen i Posthallen i Oslo. Og designer Iselin Engan (30) ble hyllet som vinner av prisen for årets designer.

- Dette var kjempehyggelig og spesielt siden det er leserne som har stemt meg fram. Det betyr mye for megat folk utenfor bransjen ser hva man gjør, sier en lykkelig Iselin til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Hun går en travel tid i møte siden hun skal ha visning av den nye kolleksjonen sin under Oslo Fashion Week i februar. Selv hadde hun ikke på seg egen design på utdelingen, men valgte en sort kjole fra Diesel.

Pinlig episode
Iselin har vært nominert før og trodde hun skulle vinne sist gang.

-Det var litt pinlig fordi jeg var nesten på vei opp for å hente pris også skjønte jeg at det ikke var meg, ler hun og er glad hun gikk helt til topps denne gangen.

Iselin Engan ble kjent da hun kom på tredje plass i den norske utgaven av «Designerspirene». Den selvlærte designeren fikk en pangstart på karrieren mye på grunn av kjolene sine, som er brukt av blant annet Vendela Kirsebom og Sharon Stone.

Best kledde kvinne
For andre gang på under en måned er MTV-programleder og student Charlotte Thorsvedt (22) kåret til landets best kledde kvinne. I slutten av desember vant også Charlotte VGs årlige kåring om Norges best kledde kvinne.

Leserne av motemagasinet Costume stemte fram 22-åringen i konkurranse mot blant annet Celina Midelfart, Hanneli Mustaparta og fjorårets prisvinner Bertine Zetlitz. Prisen fikk Thorstvedt i hendene på Costumes store prisutdeling i Posthallen i Oslo torsdag kveld.

- Dette er kjempegøy og spesielt siden det kommer fra Costume. De kan alt om mote også er det folket som får stemme. Jeg er kjempeglad, stråler Charlotte backstage etter utdelingen.

Skodilla
Selv hadde Charlotte Thorstvedt på seg en glitrende vintagekjole og svarte platåsandaler fra Zara under utdelingen. Hun har et klart svar på hva som er hennes stil.

- Simen Staalnacke i Moods of Norway kaller stilen min «rock 'n roll ballerina». Det synes jeg passer ganske bra, ler Charlotte Thorstvedt.

Hun innrømmer at hun bruker en del penger på klær i måneden, og det er spesielt sko hun har dilla på om dagen.

-Jeg har ikke telt men jeg har mange flere enn jeg har plass til, forklarer hun.

Hennes favorittmerker når det kommer til klær er det svenske merket Acne, som også var nominert til årets klesmerke under utdelingen.

- Jeg handler for det meste i Stockholm når jeg er der på jobb. Det blir mye fra Top Shop og Urban Outfitters, sier den normalt sett blonde MTV-programlederen som nylig har farget håret helt mørkt.

Sjekk vinnerne under bildekarusellen

1453

De elleve vinnerne av Costume Awards 2008 er:

 • Årets best kledde kvinne: Charlotte Thortsvedt
 • Årets beste motebutikk: Zara
 • Årets beste klesmerke: By Malene Birger
 • Årets beste designer: Iselin Engan
 • Årets beste skobutikk: Lille Vinkel Sko
 • Årets beste accessoirmerke: Dyrberg/Kern
 • Årets beste undertøysmerke: Triumph
 • Årets beste makeup-merke: I.d. Bare Minerals
 • Årets beste hudpleiemerke: Dermalogica
 • Årets beste duft: Daisy fra Marc Jacobs
 • Årets beste moteblogg: Elenita.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.