*Nettavisen* Nyheter.

Folkevalgt dømt for forræderi i Sør-Korea

Seoul (NTB-AFP): En domstol i Sør-Korea har dømt et medlem av nasjonalforsamlingen til tolv års fengsel for ha planlagt et opprør i landet til støtte for Nord-Korea.

Seks andre ble også funnet skyldige i saken. Alle tilhører samme parti, det venstreorienterte Forente progressive parti. Påtalemyndigheten hadde krevd 20 års fengsel for den 52 år gamle folkevalgte Lee Seok-ki.

Lee er det første medlemmet av nasjonalforsamlingen som har stått tiltalt for forræderi etter at landet gikk over fra å være et militærdiktatur til å bli et demokrati på 1980-tallet.

I tillegg til fengselsstraffen fratas Lee sine sivile rettigheter i ti år etter at han har sonet straffen. Han vil da blant annet ikke kunne stemme eller inneha offentlige embeter.

Lee ble tiltalt etter den 65 år gamle loven om nasjonal sikkerhet som menneskerettighetsgrupper sier myndighetene har brukt for å stoppe kritikk. Selv har Lee benektet alle anklager, men retten sa seg overbevist om at den hadde sett tilstrekkelige bevis til å finne ham skyldig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.