RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fondene selger aksjer

Sist oppdatert:
Verdens fondsforvaltere spyttet mer penger i obligasjonsmarkedet i oktober enn noen andre måneder i år, mens de trakk penger ut av aksjer
Forvaltere som til sammen styrer over 3,000 milliarder dollar i investeringer nettokjøpte obligasjoner for 996 millioner dollar, mens de nettosolgte aksjer for 135 millioner dollar i oktober.

Det viser tall fra EmergingPortfolio.com, et amerikansk analyseselskap, skriver Financial Times mandag.

Obligasjonsmarkedet har steget kraftig, på trass av renteøkninger fra USA. Mange investorer frykter hva høyere oljepris vil ha å si på den globale veksten.

- Høy oljepris, svekkelser i inntjeningen og forventninger om mindre vekst har lokket investorer ut av aksjer og inn i obligasjoner i oktober, sier Brad Durham ved EmergingPortfolio.com skriver Financial Times.

Så langt i år har fond verden over lagt på seg 5,4 milliarder dollar i netto investeringer, og økt sine pengebinger med 7,4 prosent.

Amerikanske statsobligasjoner har så langt i år steget 3,8 prosent regnet i dollar, mens Storbritannias gilts har steget 4,6 prosent i verdi. Statsobigasjoner for eurosonen har i samme periode steget 5,7 prosent mens den brede, amerikanske aksjeindeksen S&P 500 har steget 2,8 prosent.

Anais Faraj, aksjestrateg i investeringsbanken Nomura, sier til Financial Times at de pessimistiske utsiktene for vekst i 2005 har fått aksjene tilbake til attraktive nivåer.

- Vi kan se at aksjer kommer tilbake i 2005, sier Nomura-analytikeren til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere