RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fondene ser igjen på Ericsson

Sist oppdatert:
Ericsson er i vinden igjen etter en oppløftende kvartalsrapport sist uke. Nå begynner institusjonelle investorer for alvor igjen å se på aksjen
Ericsson-aksjen har sunket som en stein etter at problemene begynte å tårne seg opp for selskapet omlag tre år tilbake. I løpet av fjoråret var verdsettelsen av den tidligere svenske telekjempen på nivåer ikke sett siden begynnelsen av 1990-tallet.

Den oppløftende kvartalsrapporten offentliggjort sist fredag viste solid bedring på bunnlinjen og selskapets ferske toppsjef Carl-Henrik Svanberg opprettholdt målet om å se plussresultat innen utgangen av året. Markedet reagerte med å sende aksjen kraftig opp på Stockholm-børsen. Videre steg aksjen 16,5 prosent på Nasdaq fredag på høyt volum.

Nå skal selv de mest negative Ericsson-analytikerne ha begynt å revurdere sine klare salgsanbefalinger. De positive utiktene kommunisert av Ericsson har videre gjort at større institusjonelle investorer igjen har åpnet øynene for Ericsson, melder di.se.

Selv om daytradere trolig stod for en høy andel av omsetningen i aksjen fredag antas det at institusjonelle investorer er i ferd med eller allerede har posisjonert seg i Ericsson. Dette vil kunne skje på bekostning av Nokia, som sist uke skuffet markedet med sine fremtidsutsikter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere