RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fondsfinans anbefaler kjøp av Statoil

Meglerhuset synes Statoil er et bra spill på høyere oljepris.

Meglerhuset Fondsfinans anbefaler kjøp av Statoil

Aksjen er delvis et spill på høyere oljepris. Fondsfinans har et relativt høyt oljeprisanslag i forhold til konsensus, etter at meglerhuset i midten av oktober oppjusterte sine oljeprisestimater.

I 2010 legger Fondsfinans til grunn en oljepris på 85 dollar pr fat, mot konsensus 75,2 dollar.

Dette begrunner meglerhuset med at det forventes økt oljeetterspørsel pga økt BNP-vekst og sterk asiatisk etterspørsel i særdeleshet. Økende industriproduksjon i OECD er også en god indikator på stigende oljepris.

- Statoil er ulik andre store oljeselskap da de har liten raffinerikapasitet og ingen petrokjemisk aktivitet. Oljeprissensitiviteten er høyere enn hos de andre store internasjonale oljeselskap, fremholder meglerhuset, og legger til:

- Lavere USD er et generelt problem for norske eksportører, men med 85 prosent av investeringer i USD for Statoil - og en oljepris som ofte er negativt korrelert med dollaren - er Statoil også i en gunstig posisjon i forhold til annen norsk eksportindustri med inntekter i USD.

Videre trekker meglerhuset frem at senere tids transaksjoner indikerer sterkere interesse for naturgass. 40 prosent av Statoils produksjon er naturgass, og 60 prosent av Statoils reserver er naturgass.

- Visibiliteten etter 2012 er bedret, reserveerstatningen vil øke til over 100 prosent. Selskapet har hatt god suksess på letesiden i 2008 og 2009, sier Fondsfinans og legger til at høyere utbytte enn ventet for 2009; 6,00 kroner pr aksje, også trekker i positiv retning.

Meglerhuset har et kursmål på 160 kroner per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere