RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fondssparere tegner mer - men ikke på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Fondstegningen for februar viser sterk vekst i tegningen, men ikke i norske aksjefond. Les mer
I februar ble det tegnet aksjefond for 1,1 milliarder kroner, mens netto nytegning for norske aksjefond viser en nedgang på over 381 millioner kroner.

Lasse Ruud i Verdipapirfondenes Forening sier til iMarkedet.no at denne utviklingen ved at nettotegningen til aksjefond går opp, men at tegningen på norske aksjefond som har pengene plassert på Oslo Børs faller, føyer seg inn i en årsgammel trend.

- Det har vært en tiltagende diversifisering fra aksjer bare på Oslo Børs til også å plassere internasjonalt. Det har vært en sunn utvikling, sier Ruud til iMarkedet.no.

For februar var det 1,1 milliard kroner som ble tegnet til aksjefond, noe som er omtrent dobbelt så mye som gjennomsnittet i fjor – vel og merke uten å justere for sesongsvingninger.

Det som også er verd å merke seg er at forvaltningskapitalen blant norske aksjefond steg med 5,3 prosent for norske fond i februar, dette som følge av oppgangen i markedet. Forvaltningskapitalen er nå på det høyeste nivået noen gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere