*Nettavisen* Nyheter.

For barn og de gamle

Er du svaksynt eller veldig, veldig ung, kan dette produktet være noe for deg.

LAS VEGAS (Nettavisen): Det for oss ukjente selskapet DS International har spesialisert seg på å lage tastaturer som er litt annerledes enn det du typisk får med når du kjøper en ny pc.

På forbrukerelektronikkmessen CES viser selskapet denne uken frem en rekke tastaturer som har helt spesielle bruksområder.

En skal tidlig krøkes
De mest spennende er utvilsomt tastaturer som er spesialutviklet for barn som er helt nye med tastaturer, og som også fungerer svært bra for eldre som vil ha store og klart markerte taster.

Se tastaturene i bildekarusell nederst i saken

Tastaturet er fysisk like stort som et normalt tastatur, men ved å fjerne F-tastene og keypad-en på høyre side av tastaturet har de gjort det mulig å lage tastene svært store. På den måten er de enklere å treffe hvis du har litt ustabile fingre, og ikke minst mye enklere å finne.

Farger og svart/hvitt
Tastaturet blir levert i to utgaver, én med bare svarte og hvite farger for best mulig kontrast, mens et annet er i markerte farger for å lett kunne skille tastetypene fra hverandre.

Om du skulle ha lyst på det så selges det enda ikke i Norge, men i USA er prisen 69 dollar.

DSI selger også en rekke andre typer tastaturer, blant annet spesialtastaturer for banker som er laget for å ta minst mulig plass breddemessig, og ikke minst ergonomiske tastatur med justerbar vinkel slik at det skal passe best mulig for deg.

Les flere IT-saker på forsiden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.