Gå til sidens hovedinnhold

For barnehage på festningen

Oslo Høyre vedtok på sitt årsmøte at man skal jobbe for å få barnehage der dagens Miljøverndepartement ligger, på Akershus festning.

$PHOTOHEADER_ON$SENTRUM:$PHOTOHEADER_OFF$ Vi ønsker å få revitalisert hele området på festningen, sier Jon Ole Whist. Etter Høyres årsmøte er programmet for kommunevalget endelig fastlagt. I fjor skrev Lokalavisen om partiets barnehageplaner inne på Akershus Festning, og nå er tankene samlet i et vedtak. "Oslo Høyre vil gjøre Akershus festning mer tilgjengelig for Oslos befolkning. Blant annet vil Høyre arbeide for å flytte Miljøverndepartementet for å frigjøre arealer til kulturformål og barnehager." Whist mener det er viktig å få levendegjort området, og han utelukker heller ikke annen næringsvirksomhet som kafeer og lignende på festningen. I forbindelse med utbygging av boliger i Kvadraturen, er det viktig å ha et rekreasjonsområde og barnehage i nærheten, mener Whist.

Miljøverndepartementet kunne flyttet til Bjørvika, og være forebyggende på energiøkonomisering, foreslår Whist. Selv om partiet ikke har undersøkt i detalj hvordan Miljøverndepartementets bygninger vil egne seg til barnehage, mener Whist at man må tenke kreativt. Området ligger tett ved festningen med stor plass til en eventuell barnehages uteareale på dagens parkeringsområde, og bygningsmassen er stor.

Det finnes mange som jobber i sentrum, og derfor trenger man barnehager, sier Whist.

Man skulle gjerne flytte hele miljøverndepartemenet for min del, sier byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen. Det lages for tiden en helhetsplan for hele området av Forsvarsdepartementet, og planer for utflytting er allerede lagt til grunn.

De har planer om å flytte på seg, sier Agerbak-Jensen. Hun er glad for en eventuell barnehage på tomten, og er likeså mye opptatt av å se på bruken av hele området på festningen.

Det er selvsagt viktig å se på inngjerdinger av lekeområder, sier Agerbak-Jensen. Informasjonssjef i Miljøverndepartementet Eva Nordvik, har ingen kommentar til saken, siden det er Forsvarsdepartementet som eier bygningene.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud