Gå til sidens hovedinnhold

For farlig å søke i skredområdet på Senja

Skaland (NTB): Politiet tør ikke å sende søkemannskap inn til området på Senja hvor tre menn ligger begravd i et snøskred. Det kan ta flere dager før det igjen er mulig å iverksette søk.

En skredekspert fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) ga onsdag sin vurdering om faren for flere skred i området. Deretter besluttet politimester Ole B. Sæverud i Troms å opprettholde ferdselsforbudet.

- Skredfaren i området er veldig stor, så det er for farlig for letemannskaper å oppholde seg der. Været ser også dårlig ut de nærmeste dagene, så vi vil ta en ny vurdering fredag morgen, sier Sæverud til NTB.

Det er Børge Gundersen (36) og brødrene Anders (31) og Robert Werner (39) Mortensen som er antatt omkommet i skredet. Sæverud vedgår at det er vanskelig å la familiene gå i uvisshet i flere dager.

- Vi ønsker også å få endelig svar på hva som har skjedd. Men vi har også et ansvar for å ikke gjøre tragedien enda større. Det har derfor vært viktig for oss at familiene hele tiden har vært informert først om utviklingen i saken, sier Sæverud.

Skredet gikk en gang i løpet av tirsdag ettermiddag, trolig i to omganger. Letemannskapene fant på kvelden en hjelm på overflaten av skredet og gravde fram en av scooterne de tre kjørte. (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene