RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bråte-elevene Antonio Kajic (t.v.), Stina Marie Bolstad Helgesen, Elin Litzheim Gaarder, Synne Gaarder, Tora Mathilde Kolstad og?Mathilde K. Andersen (bak) ble sendt hjem fra kalde klasserom.
Bråte-elevene Antonio Kajic (t.v.), Stina Marie Bolstad Helgesen, Elin Litzheim Gaarder, Synne Gaarder, Tora Mathilde Kolstad og?Mathilde K. Andersen (bak) ble sendt hjem fra kalde klasserom. (Bjørn Ivar Bergerud/indre.no)

For kaldt på skolen - 1.juni!

- Det er paradoksalt at skolen må sende elever hjem på grunn av kalde klasserom nå på sommeren, sier forelder.

Tro det eller ei, men fredag 1. juni var det bare ti varmegrader i et par klasserom på Bråte skole i Søndre Høland.

Det betød at et 40-talls elever ble sendt hjem uten skoletilbud denne dagen.

- Det er paradoksalt at skolen må sende elever hjem på grunn av kalde klasserom nå på sommeren, sier forelder Roy Gundersen til Indre Akershus Blad .

Han hadde hjemmekontor på fredag og tok med seg sitt eget barn og to klassevenninner hjem.

- Det er jo bare flaks at jeg var hjemlig. Vi ble oppringt av skolen på morgenen og da var det bare å omstille seg, sier han.

Også? Runa Gaarder hadde flere 2. klassinger enn datteren Synne med seg hjem på fredag.

- Dette løste seg heldigvis bra. Men jeg lurer på hvorfor elevene ikke hadde utedag.?Det er fullt mulig for elevene å være ute en hel dag, mener hun.

2. klassingene Antonio Kajic, Stina Marie Bolstad Helgesen, Elin Litzheim Gaarder, Synne Gaarder, Tora Mathilde Kolstad og?Mathilde K. Andersen hadde ingen problemer med en ekstra fridag.

- Vi har fått vafler og nå skal vi lage eggedosis, sier Bråte-elevene.

Det var kun klasserommene til 1. og 2. klasse som var for kalde til å ha undervisning i på fredag.

- Det var verneombudet og skoleledelsen som tok vurderingen om å sende barna hjem. Det er siste utvei, sier kommunalsjef for oppvekst og utdanning i Aurskog-Høland kommune, Grethe Rønning.

- Hva har skjedd?

- I pinsen var det veldig varmt. Da ble oppvarmingen, som er vannbåren varme, skrudd av. Plutselig endret været seg og nettene har vært veldig kalde. Fredag morgen var det bare ti varmegrader i klasserommet, noe som er altfor kaldt, sier hun.

- Foreldre forteller Indre at det er ledig kapasitet i andre rom på Bråte.? Hvorfor ble ikke disse benyttet?

- Jeg regner med at skoleledelsen har vurdert alle alternativer. Når konklusjonen blir å sende elevene hjem, er det en gjennomtenkt beslutning fra skolens side, sier Rønning.

- Når er det varmt nok i klasserommene igjen? – Varmen er skrudd på, men det tar tid med vannbåren varme. På mandag (i dag) regner vi med at klasserommene er varme nok igjen, sier hun.

Om ikke streiken skaper nok problemer for Aurskog-Høland kommune, skal man også måtte stri med kalde klasserom i juni. Det skal jammen ikke være greit...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere