*Nettavisen* Nyheter.

«For min del kan det derre idiot­romfolket bli kastet på havet»

Foto: NTB Scanpix / Johan M. Gaup, Finnmark Dagblad

Tidligere Frp-politiker med sterkt innlegg på støtteside for romfolket på Facebook.

23.07.12 13:12

Lørdag skrev Sagat om Elise Karlsen som har blitt drapstruet etter å ha startet en støttegruppe til romfolket. En av grunnene til at Karlsen skal ha vekket sterke reaksjoner var at hun la til medlemmer uten at de selv ville være med.

En av dem som reagerte sterkest var Kautokeino Frps fjerdekandidat ved fjorårets kommunevalg, Per Egil Eira, skriver Nordlys.

«Jeg har ikke bedt om å bli medlem av denne forbanna idiotgruppa. For min del kan det derre idiot­romfolket bli kastet på havet og bedt om å bli svømme tilbake. Eller så skulle jeg ønske at noen snitter de opp i småbiter og bruker de som hundefôr. Få meg bort fra gruppa her», skrev Eira på Facebook.

Eira vil helst ikke kommentere innholdet i det han skrev, men forklarer at han ble provosert litt for tidlig på morgenen.

- Jeg reagerte først og fremst på at jeg ble medlem av gruppen uten å ha blitt spurt. Det var litt tidlig og jeg var litt grinete, sier Eira.

LES OGSÅ: «Frps holdning til romfolket er problematisk» i Nordlys.

Mener Karlsen provoserer
Eira opplyser at han ikke lenger er aktiv i Fremskrittspartiets lokallag i Kautokeino.

- Så vidt jeg vet har han ikke meldt seg ut av partiet. Jeg vet ikke, sier Nils Mathis O. Hætta, leder for Kautokeino Frp.

- Jeg synes ikke noe om det han skriver, legger Hætta til.

På en annen Facebook-gruppe, «Romfolket ut av Norge!!!», har Elise Karlsen vært aktiv. Hun har blant annet lagt ut et bilde av en smilende gris og i et av mange innlegg skriver hun at hun «skjemmes over å lese det dere skriver her inne».

LES OGSÅ: - Minner om naziretorikk i Nordlys.

- Har ikke provosert
Per Egil Eira mener hun provoserer med vilje, noe Elise Karlsen helt uenig i. Hun kan fortelle at Eira publiserte sitt innlegg hele 52 ganger på Facebook-gruppen.

- Jeg har aldri snakket med han direkte. Om en lokalpolitiker blir så provosert over en Facebook-kommentar, da blir jeg skremt, sier Karlsen.

Karlsen opplyser at hun ikke ønsker mer oppmerksomhet rundt saken, men sier at hun laget gruppen ut ifra et ønske om å hjelpe med blant annet innsamling av klær til romafolket.

- Jeg fikk bare veldig vondt av å se små unger som lider, sier Lakselv-væringen.

Les flere nyhetssaker fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.