RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For mye oljebank til RCL?

Sist oppdatert:
Meglerhuset Pareto Securities mener at Royal Caribbean Cruises igjen kan være et kjøp etter overdrevent oljefall for aksjen
Det går frem av en analysekommentar meglerhuset har sendt ut fredag.

Ifølge Pareto vil en gjennomsnittlig økning i oljeprisen på 20 prosent i 2005 redusere cruisekonsernets resultat pr. aksje fra 2,95 til 2,78 dollar basert på deres estimater. Økning er den samme som oljeprisen har hatt siden nyttår.

En dollar opp for oljeprisen vil trekke ned RCLs resultat med omkring 3 cent pr. aksje viser Paretos beregninger.

Basert på gjennomsnittlig EV/EBITDA-prising av RCL med en faktor på 12, så indikerer det en aksjekurs på 49 dollar, eller omkring 300 kroner. Det tilsvarer en rabatt på RCL-aksjen på 25 prosent i forhold til prisingen av Carnival basert på EV/EBITDA og 13 prosent i forhold til pris/fortjeneste, skriver Pareto.

- RCL-aksjen ser ut til å ha fått for mye juling som følge av fokuset på den høye oljeprisen og de nåværende kursnivåene kan derfor være en kjøpsmulighet, mener Pareto.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere