Gå til sidens hovedinnhold

For syk til å feire konas fødselsdag – dro på ferie i Venezia

Prins Henrik hadde influensa hele uken dronning Margrethe feiret 75-års dagen.

Danske medier må sies å kose seg litt over den danske prins Henriks oppførsel om dagen. 80-åringen meldte nemlig avbud hele forrige uke, da hans kone dronning Margrethe feiring sin 75-års dag. Årsaken: influensa.

Men en ferietur alene til Venezia var han ikke for syk til – i helgen ble han observert vandrende gatelangs i den italienske byen.

Ekstra Bladet skriver at den har flere kilder som har sett prinsen i byen, og også har blitt forelagt bildebevis på dette. Kongehuset bekrefter også at prisen nå er frisk.

- Han har det bedre. Da prinsgemalen ble bedre, besluttet han å reise sørover, skriver Kongehusets pressesjef, Lene Balleby, i en sms til avisen.

Dronningens fødselsdagsfeiring pågikk nesten hele uken – mandag var det pressemøte, onsdag gallamiddag og torsdag feiring av selve dagen med balkong-vinking, tur i åpen hestevogn og slottsmiddag. Ikke en eneste gang var Henrik tilstede.

LES mer: Derfor er dronning Margrethe så populær
OG her: Dronningen får kritikk for innvandrer-uttalelse

- Det er en spesiell opplevelse å reise rundt i byen med så mange mennesker langs ruten. Jeg savner kun min ektemann ved min side. Han ligger hjemme og savner å være her, men jeg skal hilse så meget, sa dronningen selv, som i stedet for ektemann fikk med seg kronprinsparet på kjøreturen.

Også fredag meldte prinsen avbud til et planlagt arrangement, da åpningen av den årlige Jaktfestivalen klokken 16.

Lørdag ble han derimot observert spaserende i Venezias gater, tydeligvis frisk igjen. Kongehuset opplyser at reisen er av privat karakter, og vil ikke kommentere oppholdet ytterligere.

LES også: Hyllet dronning Margrethe med hodeskaller

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken