RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Fjordline)

For treg danskebåt

Sist oppdatert:
Fjord Line klarer ikke å holde sommerrutene til Danmark, og må kutte det nattlige stoppet i Egersund.

Problemene står i kø for Fjord Line, som i dag har generalforsamling. Sist uke meldte bt.no at at rederiet fikk et underskudd på 206 millioner kroner etter skatt i fjor. Til tross for kostnadskutt på 100 millioner kroner, må det sterkere lut til.

Nå kan nye nedskjæringer stå for døren, samtidig som eierne må tåle kraftige tap. På generalforsamlingen i dag skal eierne ta stilling til et forslag om å skrive ned aksjekapitalet med 98 prosent, samt å gjøre om aksjonærlån til egenkapital.

For dårlige skip
Fjord Line har pekt på Color Line som en av hovedårsakene problemene, og hevder konkurrenten etter lanseringen av sin egen danmarksrute fra Bergen forsøker å presse dem ut av markedet. Dette har de klaget inn til Konkurransetilsynet, som følger saken nøye.

Men NHH-eksperter Dagens Næringsliv har snakket med, avviser blankt at det er Color Lines inntog i Bergen som er problemet. De mener problemene startet lenge før dette, og hevder fergene til Fjord Line ikke holder mål i dagens konkurransesituasjon.

Fjord Line avviser overfor DN rapporten fra de to NHH-ekspertene, og stempler den somet bestillingsverk fra Color Line.

For sakte
Et av problemene de to ekspertene peker på, viser seg imidlertid å stemme. De mener fergene går for sakte. Og dette har også Fjord Line konkludert med.

Danskefergen «Atlantic Traveller» går nemlig for sakte til å klare å holde rutetidene sine i sommer. Fergen tok over etter «Fjord Norway» i fjor, men går to knop saktere. Det gjør at sommerruten til Hanstholm i Danmark blir for stram.

Ifølge vg.no har Fjord Line nå bestemt seg for å kutte nattanløpet til Egersund på ruten Bergen - Haugesund - Egersund - Hanstholm.

- Ruteplanen var for knapp. Derfor måtte vi gjøre justeringer for at færrest mulig skulle rammes, sier linjedirektør Jan Petter Eilertsen til vg.no.

På dagtid vil fergen fortsatt stoppe i Egersund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere