Gå til sidens hovedinnhold

– Forbanna dårlig is

Sinte beboere er misfornøyd med årets skøytebane på Bøler.

BØLER: – Jeg har stått på skøyter siden jeg var seks år gammel, nå er jeg 60. Denne isen duger ikke, den er ruglete, humpete og uakseptabel, sier Leif Erik Bye. Før i tiden stod han på skøyter for Skeid, nå bor han på Bøler.

Forrige uke besøkte Leif Erik isbanen med barnebarnet sitt, men han vendte hjem med skuffelse. Han er irritert over sen sprøyting og dårlig arbeid. I år var ikke jobben gjort før ut i romjula, selv om snøen allerede hadde lagt seg i november.

– Dette er rett og slett dårlig arbeid, uttaler han.


Vi spaserer gjennom en snøbelagt skøytebane på Bøler og Leif viser oss flere steder som han beskriver som upreparert.

– Dette handler jo ikke om meg, det handler om barna. De kan jo ikke skøyte og ha det gøy når isen er så dårlig. Jeg og barnebarnet fikk det ikke til. Si meg hvordan vi skal slå en puck og leke her, sier Leif Erik videre.

DET ER IKKE BARE PÅ BØLER DE ER MISFORNØYDE. LES OGSÅ: Barna får ikke gått på skøyter

Uenig

– Vi har ansvaret for de fleste skøytebaner, og vi konsentrerer oss om kunstløpbanene først. Siden banen er laget av naturis, og ikke kunstis, kan vi ikke preparere den på samme måte. For å få isen glatt, skraper vi banene, deretter legger vi på et tynt lag med vann, forteller Alise Davidsen, informasjonssjef ved Idrettsetaten.

Snøen kan også være en årsak til noen ekstra dagers forsinkelse. – Det er vel ganske tilfeldig at Bøler kom på slutten, og det er beklagelig at vi kom for sent i gang, sier Alise Davidsen videre

Hun forteller at det tar lenger tid å legge en såle og ber om forståelse ovenfor dette.

Skøytelegende

Knut ”Kuppern” Johannesen, tidligere verdensmester, europamester og norgesmester, bor nå på Bøler.

– Jeg spaserte forbi her om dagen. Det var mye barn der, så da antar jeg at den duger. Vi som bruker å stå skøyter er avhengig av at de sprøyter banen og god kvalitet. Det er sikkert ruglete, men det fungerer tydeligvis for barna, forteller Knut.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp