RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbannet Øygard-venn benekter snoking

Foto: Roald, Berit (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En av Rune Øygards kamerater ble sjokkert og forbannet over å bli anklaget for å ha snoket etter informasjon om saken mot Vågå-ordføreren.

55-åringen benektet i retten mandag på det sterkeste at han har vært i Skjåk og på skolen til 17-åringen som er den fornærmede i overgrepssaken mot Rune Øygard.

Da hovedforhandlingen var inne i sin andre uke, skal han ha blitt oppringt av en journalist som sa han hadde kilder som hevdet at 55-åringen var registrert på skolen og på hjemstedet til jenta. Mannen, som er hyttenabo, partifelle og mangeårig kamerat av Vågå-ordføreren, skal ha forsøkt å skaffe informasjon om saken, ifølge journalistens kilder.

- Journalisten sa at jeg skulle ha kontaktet elever og lærere på Lom videregående skole og forsøkt å få ut opplysninger. Etter hvert som samtalen fortsatte ble jeg sint og forbannet, sa 55-åringen da han vitnet i Sør-Gudbrandsdal tingrett mandag.

Vitne kontaktet
Det har flere ganger i løpet av rettssaken mot Rune Øygard vært snakket om en slags privatetterforsker som skal ha vært i bygda på vegne av Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen.

Hun har på sin side avvist denne påstanden på det sterkeste, men bekrefter at flere ved hennes kontor har jobbet med saken.

- Hvem kan ha interesse av å sette ut slike rykter, sa 55-åringen mandag.

Det er ikke framlagt noe substansielt for retten som underbygger påstanden om at Øygard og forsvareren har fått gjennomført noen «privat etterforskning» i saken.

Men en mann som vitnet i forrige uke, en 45-åring som er mangeårig nabo og god venn av Øygard, fortalte da i retten at han var blitt kontaktet av en person som sa han jobbet for advokat Larsen.

Tok opp på bånd
Selv om denne mannen presenterte seg, klarte ikke 45-åringen å huske navnet på personen, men beskrev ham som høy, tynn og mellom 50 og 60 år gammel. Larsens representant tok opp samtalen på bånd, bekreftet den 45 år gamle mannen.

- Han kontaktet meg fordi han jobbet med etterforskningen og sa at advokat Larsen var opptatt med andre ting, fortalte vitnet i sin forklaring i forrige uke.

55-åringen som vitnet mandag formiddag har vært en av Øygards nærmeste støttespillere etter at anmeldelsen ble offentlig kjent. Han har snakket med mange bygdefolk lokalt om saken.

- Vågå er ikke stort. Mange i bygda er opptatt av saken, sa han, men avviste å fortelle hvem han hadde snakket med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere