RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbered huden på solen

Sist oppdatert:
Vil du få en pen brunfarge i sommer må du starte forberedelsene nå. Få tipsene her:
  • Peeling

Først gjelder det å gjøre huden så jevn som mulig. Jevn hud gir jevn farge. Bruk en kraftig grovkornet peeling til kroppen og en mildere, mer skånsom til ansiktet og halsen. Det går også fint å bruke en skrubb hanske eller børste. Målet er å skrubbe bort de øverste døde hudcellene og gi plass til nye friske celler.

  • Mye fuktighet

Vil du ha en myk og glatt hud før du begynner å sole deg rekker det ikke med peeling. Da må du gi huden et fuktighetssjokk. Bruk en kraftig hudkrem eller olje og smør deg inn regelmessig. Vær ekstra forsiktig og nøye med den tynne huden i ansiktet. En fuktighetskrem sammen med ansiktsmasker og serum er et godt valg.

  • Høy solfaktor

Med et godt grunnarbeid er du nå klar for å få en jevn og fin brunfarge. Men for å være på den sikre siden er det lurest å ta det rolig i starten. Smør deg med solfaktor på de kroppsdelene som ikke dekkes av klær. Gjør det gjerne en time før du skal i solen slik at kremen rekker å trekke inn i huden. Og begynn alltid med en høy faktor. Selv om du bruker faktor 20 blir du brun. Forskjellen er bare at det tar litt lengre tid. Men så slipper du å bli rød og solbrent. Først når du har fått et ordentlig underlag kan du trappe gradvis ned på faktoren.

  • Øk melaninproduksjonen

Unn deg et produkt som styrker cellenes naturlige motstandskraft, det vil si hudens pigmentprosess. Huden blir mer mottakelig for sol og det at sjansen for å bli solbrent minsker. Når pigmentene og fuktigheten i huden øker, blir fargen jevnere og mer langvarig.

  • Dropp solarium

Det kan være fristende å ta noen soltimer før ferien for å få et godt underlag. Men man blir ikke raskere brun i naturlig sol hvis man har tatt solarium først og det gir heller ingen beskyttelse. Dette er fordi det er helt ulike typer stråling i et solarium i forhold til utendørs i naturlig sollys. Sats heller på selvbruningsprodukter hvis du ikke holder ut den hvite vinterhuden.

(Kilde: Ekspressen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere