Gå til sidens hovedinnhold

Forberedelsene for 22. juli i full gang

Utvika (NTB): Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når mer enn 1.500 berørte skal ut på Utøya søndag.

Forsvaret har vært i arbeid med å forberede sin del av arrangementet i over en uke. Og lørdag hadde også Direktoratet for sikkerhet og samfunnsberedskap (DSB) generalprøve på avviklingen av de praktiske delene av minnemarkeringene.

Ifølge liaisonoffiser Stig Laursen i DSB/militæret skal rundt 1.500 mennesker ut til øya i forbindelse med arrangementene søndag.

I den forbindelse har Forsvaret satt opp en farkost (bru/ferge 2000) som skal brukes i transporten av dem skal ut og tilbake fra øya. I løpet av en time klarer fergen å frakte over 500 personer fra Utvika til Utøya. I tillegg skal MS Thorbjørn brukes for å frakte folk fra landsiden til Utøya.

Etterlatte får besøke øya i to tidsrom. Første periode er mellom klokka 8 og klokka 12 og andre periode etter klokka 17. Statsminister Jens Stoltenberg legger ned krans i forbindelse med markeringen for de etterlatte, klokka 18.45.

Disse arrangementene er det Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene, med praktisk bistand fra Helsedirektoratet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, som står for. (©NTB)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn