Gå til sidens hovedinnhold

Forberedt på mer bråk i Toronto

Mer enn 400 er arrestert etter lørdagens demonstrasjoner i forbindelse med G20-møtet.

Mens toppledere i G20-landene møttes i Toronto lørdag, brøt det ut demonstrasjoner utenfor. Men det som i utgangspunktet skulle være en fredlig demonstrasjon, utviklet seg til å bli voldelig.

Svartkledde demonstranter brøt ut fra de fredelige demonstrantene som protesterte på det globale økonomiske toppmøtet. De svartkledde satte fyr på politibiler og knuste vinduer med baseballkøller og hammere, skriver Sky News.

- Vi har aldri sett et slikt nivå av kriminialitet, hærverk og ødeleggelser i våre gater, sa politisjef Bill Blair lørdag, ifølge Sky News.

Forberedt på mer bråk
Politiet sier at de er forberedt på mer bråk søndag.

- Jeg tror ikke at de som har drevet vold og herværk i byen vår er ferdig med hensiktene sine ennå. Derfor vil politiet være årvåkne, sa Blair lørdag kveld, ifølge CNN.

Det er ikke meldt om alvorlige skader verken på demonstranter eller politi etter lørdagens bråk.

412 arresterte
Tim Burrows, i Toronto-politiet, opplyste søndag at til sammen 412 mennesker ble arrestert etter ødeleggelsene lørdag, skriver AP.

Politiet brukte skjold, køller, tåregass og pepperspray for å skyve de aggressive demonstrantene som forsøkte å bevege seg mot G20-møtet.

Ville forstyrre møtet
Bill Blair sa lørdag at målet til demonstrantene var å fjerne politiets sikkerhetsstyrker slik at de kunne forsøke å forstyrre møtet, skriver Sky News.

G20-landene omfatter verdens mest avanserte økonomier, og ledende utviklingsland som Brasil, Russland, India og Kina.

Reklame

Slik sparer du enkelt inntil 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken