RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbipasserende kunne lese sensitive opplysninger

LYSENDE PC-SKJERMER: En tipser varslet Drammens Tidende om at flere PC-skjermer ut mot vinduene sto på hos Dialog Eiendomsmegling i Hokksund. På en av skjermene som lyser ut kunne forbipasserende lese sensitive opplysninger. Bildet er tatt sent lørdag kveld.
LYSENDE PC-SKJERMER: En tipser varslet Drammens Tidende om at flere PC-skjermer ut mot vinduene sto på hos Dialog Eiendomsmegling i Hokksund. På en av skjermene som lyser ut kunne forbipasserende lese sensitive opplysninger. Bildet er tatt sent lørdag kveld. Foto: Arild R. Hansen (Drammens Tidende)
Sist oppdatert:
PC-skjer­mer hos Dia­log Eiendomsmegling i Hokk­sund sto på i helgen. Der­med kun­ne for­bi­pas­se­ren­de lese sen­si­tive per­son­opp­lys­nin­ger gjen­nom vin­duene.

(HOKKSUND) Drammens Tidende: – Inn­bok­sen i mai­len til PC-en står åpen. Så alle som går for­bi kan lese hva som står der, om de gid­der. Og det­te er ikke før­s­te gan­gen vi har sett at det­te skjer. Vi har i alle fall sett det to-tre gan­ger før, men da har mai­len stått oppe på en skjerm i et an­net vin­du, i et annet rom, for­tel­ler en kvin­ne, som lør­dag kveld tok kon­takt med Dram­mens Tidende.

– Ville ikke likt det

– Man­nen min og meg går ofte tur for­bi lo­ka­le­ne i Hokk­sund. Den før­s­te gan­gen lo vi litt av det. And­re gan­gen også. Men det er jo egent­lig ikke så vel­dig mor­somt. Jeg had­de ikke syn­tes det var så mor­somt om nav­net mitt duk­ket opp på en PC-skjerm på den­ne må­ten.

På skjer­men som sto på, kun­ne man lese at Dia­log Eiendom har fått rap­por­ter på to navn­git­te per­so­ner fra Kredinor. Mai­len med rap­por­ten på en av per­so­ne­ne var åpen, men vedlegget lukket.

Der­med er det ikke mu­lig å lese hva slags rap­port Kredinor har sendt til Dia­log. Kredinor job­ber ifølge sine egne nett­si­der blant an­net med fak­tu­re­ring, pur­rin­ger, in­kas­so, ju­ri­disk, overvåking og opp­kjøp av ford­rin­ger.

En kan også lese fle­re over­skrif­ter på mai­le­ne som har kom­met inn til Dia­log.

– En forglemmelse

– Uff. Det­te var en for­glem­mel­se, og det skal selv­sagt ikke være slik, sier Ben­the Hal­dor­sen, av­de­lings­le­der ved Dia­log Eiendommegling i Hokk­sund til Dram­mens Tidende.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPENT: Forbipasserende kunne enkelt se mailene hos Dialog.


– Men kvin­nen som vars­let oss for­tel­ler at hun og ek­te­man­nen også fle­re gan­ger tid­ligere har sett at mai­le­n har stått åpen på kvel­den et­ter at kon­to­ret har blitt stengt – men at det da har vært i et an­net vin­du?

– Det er i så fall på mitt kon­tor. Jeg har nå job­bet her i 35 år, og jeg slår all­tid av mai­len min. Det kan nok hen­de at skjer­men har stått på, men uten at noe står åpent, be­nek­ter Hal­dor­sen.

– Som sagt. Det­te var en for­glem­mel­se og det var dumt, av­slut­ter Hal­dor­sen.

Et­ter at vi av­slut­ter sam­ta­len med Hal­dor­sen, går det kort tid før hun rin­ger til­ba­ke og for­tel­ler at hun nå har vært på kon­to­ret og slått av PC-skjer­men.

Les flere saker hos Drammens Tidende


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere