RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbli skjønn i påskesolen

(Crestock)
Slik holder du deg vakker både under og etter påske.

(SIDE2): Mørketiden er over, og mange nordmenn benytter påsken til å få noen etterlengtede soltimer. Men selv om solen er en kilde til nyttige D-vitaminer, kan den også forårsake mye skade.

Les også:Norge på hudkrefttoppen

Å beskytte seg mot solen er derfor viktig, og det er spesielt ansiktet som er utsatt.

Lepper
Leppene er et svært utsatt område, og ofte lett å glemme. Ved å smøre leppene med solfaktor, unngår du munnsår og unødvendig uttørring. Solbrente lepper er svært ubehagelig, og heller ikke særlig attraktivt - så her er det viktig med pleie.

Øyne
Som kjent reflekteres solen i snøen, samtidig er påskesolen er veldig sterk og denne kombinasjonen kan være svært uheldig. Solbriller er et «must» på skituren, og det er viktig å sørge for at de dekker godt og er av god kvalitet.

Da huden rundt øynene er spesielt ømfintlig kan det være lurt å smøre dette område med en spesialkrem. Øyekrem med solbeskyttelse er å anbefale i tillegg til solbriller - da du på denne måten oppnår optimal beskyttelse av øyne og den tynne huden som omringer dem.

Les også:- Gå for klassiske solbriller

Hud
Det trenger ikke være sol for at du blir solbrent. Du kan faktisk bli solbrent selv om det ikke er sol, og årsaken er at de skadelige UV-strålene trenger gjennom skylaget. Bruk derfor solfaktor i ansiktet selv om det ikke er sol, og det anbefales at man bruker minimum faktor 15.

Ønsker du en jevn brunfarge er det å anbefale at man peeler ansiktet og tilføre det masse fuktighet. Dette bør du gjøre i god tid før du går ut i solen. Da får du fjernet døde hudceller, og sjansen for at fargen blir jevn og fin er større.

Når man først har fått litt farge, ønsker man å bevare denne lengst mulig. Etter du har vært i solen bør du igjen sørge for at huden får masse fuktighet. Ønsker du å fremheve effekten av solen kan du smøre deg med en after-sun krem med selvbruningseffekt, eller rett og slett bruke en selvbruningskrem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere