RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbruk og inntekter øker i USA

Sist oppdatert:
Husholdningens forbruk og inntekter i USA økte i novemer. Forbruket var litt lavere enn ventet, mens inntekten kom inn omtrent som ventet
Personal spending økte med 0,4 prosent i november, mens det var ventet en økning på 0,7 prosent, ifølge Briefing.com.

Økningen i oktober er samtidig justert opp fra uendret til pluss 0,1 prosent.

Tallet for personal income i november økte med 0,5 prosent, mot en forventning på 0,4 prosent. Her blir oktobertallet justert ned fra pluss 0,4 til pluss 0,2 prosent.

Bakgrunn

Husholdningens inntekter omfatter alle inntektskilder som husholdningene kan anvende til forbruk eller sparing, og baserer seg på en spørreundersøkelse foretatt av det amerikanske handelsdepartementet.

Lønn er den viktigste. Denne kilden vil man allerede ha et bilde av fra sysselsettingsrapporter. Andre inntektskilder er blant annet leieinntekter, renter, utbytte, sosialstøtte og trygd.

Husholdningenes inntekter er en indikator for etterspørselen, men man må også se på forbrukstallet. For psykologiske faktorer kan føre til at husholdningene begrenser forbruket selv om ikke inntektene faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere