RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbrukere saksøker plateselskap

I Belgia står flere av verdens største plateselskaper foran en rettssak der store beløp står på spill. En belgisk forbrukerorganisasjon vil ha slutt på bruk av kopibeskyttelse på CD-er.

Universal Music, EMI, Sony Music og BMG er alle involvert i rettssaken som forbrukerorganisasjonen Test-Achats har anlagt.

Organisasjonen har tatt rettslige skritt etter å ha mottatt hundrevis av klager på plateselskapenes bruk av kopibeskyttelse, skriver Financial Times. Med beskyttelsen kan ikke CD-ene kopieres, men følgen er også at mange CD-spillere ikke kan lese platene.

Platebransjen hevder kopibeskyttelse er nødvendig for å hindre piratkopiering, en aktivitet som ifølge bransjen koster 25 milliarder i året, melder Jyllands-Posten.

Test-Achats har som mål å stanse bruken av slik beskyttelse og at forbrukere som er skadelidende av beskyttelsen skal få erstatning.

- Vi forsøker å skape rettspraksis på området. Deretter håper vi at andre forbrukerorganisasjoner vil følge etter, sier talsperson Mechels Ivo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere