Gå til sidens hovedinnhold

Forbrukerrådet kan ikke lastes for fall i hudpleieprodukter

Oslo (NTB): Forbrukerrådet kan ikke lastes for fallende salg av A-crème etter at de lanserte hormonsjekk-appen, mener Oslo tingrett.

Produsenten av A-crème, Naturlig Valg AS, mente at forbrukerne valgte vekk deres produkt som følge av Hormonsjekk-appen, og gikk til søksmål mot Forbrukerrådet for fallende inntekter.

Oslo tingrett er ikke enig, og har frifunnet Forbrukerrådet, og dømt Naturlig Valg til å betale 290.000 kroner i sakskostnader.

- Hvis salget av A-crème har gått ned, er det fordi forbrukerne selv har valgt bort produktet. Dette er de selvfølgelig i sin fulle rett til å gjøre, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Hormonsjekk-appen lar forbrukerne finne ut hvilke hudpleieprodukter som inneholder hormonforstyrrende stoffer. Den informerer om EUs liste over stoffer som mistenkes å ha hormonforstyrrende effekt på mennesker. A-crème inneholder methylparaben, som er ett av stoffene på denne listen.

Tingretten viser i dommen til at Forbrukerrådet har satt søkelys på et alvorlig tema, og er i sin fulle rett til å sikre at forbrukerne kan ta trygge valg. (©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter